onsdag 10 juni 2009

Don't pick MY brain...

...skulle jag definitivt säga om jag skapat något som dessa pirater sedan skulle se som deras förb**nade rättighet att fritt nyttja. Nedan ett klipp ur PP:s politik.

En fri kulturspridning är en rättighet
Vi vill bejaka möjligheten i teknik för fildelning. Allt icke-kommersiellt inhämtande, nyttjande, förädlande och spridning av kultur skall uttryckligen uppmuntras.
Lagstiftningen skall ändras så att det görs helt klart att den endast reglerar användning och kopiering av verk i kommersiella sammanhang, vilket ju också var det ursprungliga syftet med konceptet "exklusiv distributionsrätt". Att dela med sig
av kopior, eller på annat sätt sprida eller använda annans verk, skall aldrig vara förbjudet så länge det sker på ideell basis utan vinstmotiv.


Det måste sägas att Internet och fildelning beskrivs väldigt rosenrött och romantiskt på PPs sida, lika mycket som myndigheterna beskrivs som den stora boven mot privatlivets helgd.

Jag måste hävda att det är just privatpersoner som utgör den farligaste boven.

Nä, jag sympatiserar INTE med odemokratiskt övervakade samhällen/länder, så det är ingen idé att komma dragandes med sånt.

Men istället för att romantisera internet och demonisera de som försöker skydda privatpersonerna OCH demokratin tycker jag ni borde öppna ögonen och se Internet för vad det verkligen är - ett fantastiskt ställe som underlättar mycket av kommunikation, praktiska göromål, informationsinhämtning (laglig) m.m. Men även kränkningar och sexuella övergrepp av barn, barn mobbar, kränker och hotar varandra, vuxna mobbar, kränker och hotar varandra. Vuxna mobbar, kränker och hotar barn... You name it!

Gissa vad som väger tyngst i min vågskål! Inte är det några ömfotade fildelare.

Så, börja med att se även den andra sidan av Internet, den mörka och otäcka - kom sedan med konkreta förslag om hur även de utsattas integritet, skydd, och säkerhet kan upprätthållas men även hur vi skall skyddas mot de som bryter mot detta.

Som det ser ut idag så har vi inget annat val än att anpassa lagar och förordningar efter den tekniska utvecklingen vilket utnyttjas av diverse löst folk med skumma eller kriminella agendor och dåligt omdöme.
Sluta flumma runt i la-la-land och ta lite ansvar

8 kommentarer:

Anonym sa...

**stående ovationer**

TantAsta

Ulrika sa...

Tack Tanta!!

Codliver sa...

Jaaa!!! Internet ÄR en viktig del i vår tillvaro. Det är bra på många sätt.
Men - internet har också blivit en tummelplats för mobbare, pedofiler och bedragare.

Kram

Ulrika sa...

Codliver, visst är Internet fantastiskt och viktigt. Alltför viktigt för att låta anarkin råda!
Kramar

Anonym sa...

Japp, håller med!
PP känns alldeles för naiva för mig.

De förespråkar frihet till varje pris, nästan.

Ingen diskussion förs om huruvida vuxna medborgare verkligen är redo för så mycket frihet.

Vi måste väl för 17 kunna hantera denna frihet också?

Ulrika sa...

Anonym 19:36, eller hu! Debatten känns så ensidig från PPs sida.
Ulrika

gumman-my sa...

Vad som lite skrämmer mig när det gäller PP är att det är övervägande unga människor, utan livserfarenhet! Seä är det faktiskt så att många av dom är väldigt högutbildade, om än i teknik!
Att vara så enögda, så totalt avskärmade från verkligheten är skrämmande, otäckt! Dom ser bara sin egen eller likasinnades, tyvärr! Är allvarligt oroad över nästa generations förmåga att leda vårt land! Är bedrövligt idag, vad väntar? Tur att man börjar bli gammal:)) fast, usch!!!
Kram/gumman

Ulrika sa...

Gumman-my, håller med. Man kan inte plocka ut en isolerad del för att driva en komplex fråga. Kan aldrig sluta på ett bra sätt enligt mig.
Många unga är väldigt sammhällsmedvetna, vilket gläder mig. Men när det gäller internet och pp-frågorna så tycker jag att dom har drivit det väldigt populistiskt och oansvarigt, klart att dom får unga medlemmar. Tyvärr!
Kramis