onsdag 24 juni 2009

Låt barnen leva tillsammans!!!

Nu måste Socialtjänsten sätta alla klutar till så att barnen får bo tillsammans. Att som barn behöva uppleva det dessa barn fått göra är fruktansvärt. Upplevelserna och omständigheterna bidrar oftast till en större omtanke och samhörighet mellan de små. Det är inte så speciellt lyckat att barnen nu säras på. Visst - man har plockat bort dom från den fruktansvärda miljö dom levde i men ökar nu på oron genom att separera dom.

Och vad hände med den anmälan som gjordes mot mamman redan hösten 2008??? En anmälan om att man hörde skrik och att det luktade i trappen??


Tänk på barnen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har tänkt en hel del på det här.
När man först läser det fruktansvärda som skett och så att barnen inte får leva tillsammans så är det helt horribelt!
Samtidigt vet vi inte vad som ligger till grund för beslutet att separera barnen.
Det kan finnas förklaringar som vi bara kan spåna i. Från att det är rent ekonomiska skäl, tillgång till familjehem vilka är helt praktiska skäl som vi kan ha 1000 olika argument mot men är reel verklighet för de som jobbar, till att det faktiskt är psykologiskt viktigt att låta barnen bo i den konstellation som är.
Jag har ingen aning om vad det kan bero på, vi kan bara spekulera.
Jag är däremot helt övertygad om att man inte har fattat beslutet för att vara elak eller för att man vill utsätta barnen för mer trauma än de redan gått igenom.

Ulrika sa...

Anonym, Jag hoppas verkligen att dom gör allt dom kan framför allt för att barnen inte ska behöva känna sig svikna av samhället igen.
Tack för din kommentar.
Ulrika