torsdag 23 april 2009

Nu tar vi och ger Queenia 10 000 namn....

...att bära med sig på sin resa till Stockholm!! Flera kommer att följa med/sluta upp vid överlämnandet av namninsamlingen titta in hos K-Å Bjurkvist. Gör din röst hörd och ta ställning för barnens rätt, se till att skriva under Namninsamlingen OBS! Förnamn, Efternamn OCH Ort (annars är det inte giltligt). I dag har över 9 000 personer skrivit under! Vilken medmänsklighet det finns.
Motherwitch beskriver hur många av oss känner!!
En stoor medalj till Queenia för uppstarten av detta.

7 kommentarer:

Kjell-Åke Bjurkvist sa...

Tack för kommentar och ditt utmärkt inlägg

Motherbitch sa...

Det är otroligt vilket engagemang mäniskor visat. Fantastiskt att så många markerar sitt avstånd från den rättsröta som drabbade Sophie, nu får hon postum upprättelse och det betyder mycket för hela rättssamhället. Det ska inte vara så enkelt att lägga ner ett åtal. Tvärtom.

Sophies död har satt fingret på några av de värsta bristerna i rättssystemet och det är att unga brottsoffer inte får tillräcklig hjälp och stöd EFTER brott och INFÖR rättegången.

Rättssystemet är till för oss. Men ibland får man känslan av att "vi" är till för domare, åklagare, advokater etc ...att "vi" är deras plånböcker. Vi är inget annat än deras lönecheckar. När de facto är D E som ska finnas där för "oss". De ska agera utifrån "vårt" bästa. Och de ska defintivit inte kunna fatta beslut utifrån subjektiva antaganden som att "det finns inte tillräckliga bevis" bara för att de inte orkar föra en utredning vidare.

De må ha en hög arbetsbelastning. Men säg den idag som jobbar och som INTE har det. Det är ingen ursäkt. Näe, nu blev jag långrandig igen. Men detta med Sophie är så oerhört tragiskt. Det är fasansfullt. Och dessa förövare, som slipper undan så lätt.
varm kram

Ulrika sa...

Kjell-Åke, tack för ditt enorma engagemang!

Ulrika sa...

Motherbitch, Jag håller med, dom ska vara i sammhällets tjänst och därmed individens. Det som frustrerar mig är vad som hänt OM det här inte uppmärksammats, OM familjen inte hade orkat uppmana styrkan. Vad hade hänt då.
Man måste vara medveten om att det är inte lätt att kämpa för att få sin sak prövad när man är uppfylld av sorg. Sitting duck!
Det gör mig förbannad!
Varma kramar

Grodan sa...

Hej vännen!
Håller MB om att Rättssystemet är till för OSS(tänk om det kunde tillhöra mig också )

Vill önska dig en solig och skön lördag. Ps Hur blev det med blommorna?

Varma kramar från "froggy"

Ulrika sa...

Froggy, blommorna e jättefina. Än så länge...
Kramar

Kjell-Åke Bjurkvist sa...

Mera spridning tack :)

http://blogg.aftonbladet.se/21615/perma/1195943

Det rör verkligen på sig ..