lördag 29 augusti 2009

Syster S är en trippelklickare - Syster M lite disträ

Syster S har en förmåga att komma på kant med datorer. Hon är väldigt lätt på handen, nästan artigt frågande när hon sitter framför sin dator. Men hon är en trippelklickare! Länkar tycker hon om att dubbelklicka på... Nästan som om hon blir exalterad när hon i sin situationsbundna försynta framtoning ska ge kommando - då klicketiklickar hon vilt och bestämt.

Senast var när hon skulle boka logi online... hon var tvungen att gå tillbaka och klicka på ok-knappen uppemot 100 ggr för hon han inte skriva av vad som stod i dialogrutan som poppade upp lite snabbt... det stod dessutom på ett språk som inte gick att förstå. Att be henne göra en skärmdump hade nog resulterat i att hon trott att hon skulle slänga tv:n i grovsoporna ;).

Men det var ju tur iaf att "logiföreståndaren" från det utrikiska landet var så vänlig att h*n ringde syster personligen för att hejda henne. Dom hade fått "many, many" bokningar - och texten i dialogfönstret hon undrade över var bara ett "tack för bokningen".

Ja där går det åt datorer... :)

Syster M - ja där ja. Där har saker och ting bara en egen förmåga att gå sönder. Äääven fast dom var ok när hon senast använde dom...ehum. Vissa "artiklar" lånas runt i vår familj. Som exempelvis symaskinen, kommer nog inte ens ihåg vems den egentligen är. Men får man höra att den är "trasig" eller "tuggar" - jepp, då har den varit hos M. Hmmm, diaprojektorn. Syster S och jag konstaterade att röken måste legat som en dimma senast hon tittade på diabilder....fläkten var trasig så lampan hade bränt sönder någon lins eller nåt. Men som sagt var - "den var ok senast hon använde den". Hehehe.

Mamma och syster B - det kan bli ni härnäst. :)

Känns skönt att jag är så perfekt och framförallt att jag har ett sånt ödmjukt förhållningssätt till min familj ;). Men det som känns underbarast är att dom inte har inloggningsuppgifterna till min blogg... Då hade dom kunnat dragit storys om mig, vojne, vojne.
Jag är lyckligt lottad med en sån underbar familj! Luv ya girls!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha. Syster S och jag har vissa likheter måste jag rodnande erkänna.

Jag ser fram emot att höra om Mamma och Syster B.

Men du? Blir det inte lite ensamt på toppen.

Kram/C0dliver

Ulrika sa...

Codliver, *fnissar*. Om sanningen ska fram så är det mina underbara familj som förtjänas att höjas till skyarna. Men vi har en härlig jargong och du må tro att dom har muttrat lite i bakgrunden mail-ledes. Hehe.

Kram
Ulrika

Eva sa...

:-) Jag tror att din syster S ar slakt med min gube pa nagot satt! Han ar numera portad pa datorn hemma, den beter sig mycket underligt varje gang han klickat loss! Sa nu ar det bara jag som klickar med musen minsann :-)

Ulrika sa...

Haha, visst är det märkligt Eva! Datorn får frispel...blir nästan lite skygg...

Anonym sa...

Ha ha ha ha ha!
Kunde varit jag med datorn,helt klart.
Vi är helt enkelt inte kompatibla.

Tur att du är helt normal ;-)

Kraam/Pluppis

Ulrika sa...

Oj Pluppis, börjar känna mig onormal nu ;)
Kramis

Systerdyster sa...

En väninna med make var på semester i USA och maken hade beställt hyrbil i förväg, via weben, det är ju så himla smidigt. När de skulle hämta bilen frågade den vänlige biluthyraren om de verkligen skulle ha åtta bilar? Gissa om min väninna var glad över att det inte var hon som klickat fram de åtta bilarna. Själv klickar jag hit och dit, lite vänster och några höger och ibland blir det som kråkan som slank ner i diket. Ibland tycker jag att det är väldigt smidigt att tala med människor istället för att klicka.

Ulrika sa...

Systerdyster,ujuj 8 bilar!! Ja du, kråkan kan nog slinka ner i diket ibland...:)
Ulrika