måndag 17 augusti 2009

Dags för staten att sluta skydda dåliga chefer

Det är tydligen skillnad på skit och pannkaka - det har vi kanske konstaterat förut. Men det känns så bakåtsträvande att i alla lägen skydda dessa dåliga chefer som är avlönade med statliga medel. Det förekommer säkert lite längre ner i hirearkin än de som omnämns i media.

Kanske dags att någon oberoende går igenom både chefsförsörjningen men framför allt vad som händer när cheferna skiter i det blå skåpet.

Får dom gå ut i arbetslöshet då eller blir dom bara flyttade till en annan chefsposition någon annan stans? Så att dom verkligen kan "förfina" sin inkompetens i att antingen - misslyckas med att genomföra det vi alla betalar dom för att göra eller - gräva djupare spår i sin dåliga interaktion med anställda.

Detta i sin tur kan leda till en ohälsa hos frustrerad personal med sjukskrivning som följd vilket vi alla vet resulterar i att staten genom försäkringskassan får betala ut massor med "inaktiva" kronor till sjuk personal.

Jag tycker det är dags att någon vågar ta i denna känsliga fråga, vågar få lite skit under naglarna. Det kan inte bli annat än bra - dåliga chefer får ställa sig till arbetsmarknadens förfogande medan de bra cheferna kan få fokusera på att genom sitt goda ledarskap utveckla en bra verksamhet med en bra arbetsmiljö.

Gör något!

4 kommentarer:

Islandsmamman sa...

Javisst är det förunderligt?
Trots de höga lönerna, p.g.a. att de tar såå mycket ansvar landar de alltid på mjuka kuddar medan Vanlige Jansson blir utslängd på cementen?
:-(

Vicke sa...

ja, det är hög tid att något görs i den frågan

Ulrika sa...

Islandsmamman, Räkmackorna är slut när Vanlige Jansson kommer fram i kön...:(
Ulrika

Ulrika sa...

Vicke, Man ser lite för mycket av sånt där. Men, men... det har ju alltid varit så :(
Ulrika