fredag 27 mars 2009

Släcker du? - Kom in och berätta

Är du en av dom som kan tänka dig att offra 1 timma? Vågar du stänga av datorn i 1 timma, fimpa TVn, släcka lamporna, inte använda hårfönen... ? Att helt enkelt, så långt som möjligt avstå från el i en timma? Är du beredd att släcka lampan för att visa ditt ställningstagande? Utan att det ger någon direkt utdelning i form av en rabatt-kupong, gratis resa, bild i tidningen utan bara göra ett statement tillsammans med andra? Låter det skrämmande? Ingen fara, du är i gott sällskap med miljontals människor över hela världen http://www.wwf.se/

8 kommentarer:

Katharina sa...

Jepp, givet släcker vi hela huset, stänger tvn och allt annat som inte drar extra för att starta upp igen. Hittade mitt blogginlägg från earth hour för två år sedan och då var det betydligt mindre hypat. Men att många släcker stärker väl bara manifestet :)

Ulrika sa...

Katharina, det var ett tag sen.
Ja, det här har ökat enormt på två år... Men det är bra om folk tar sig lite extra tid och tänker efter vad man kan göra själv.
Ulrika

Anonym sa...

det klart så ska jag också släcka lamporna. Har faktiskt fått många andra att också släcka ner. :) Jag har till och med pratat om det i skolan jag går i, så att alla vet att det är seriösa grejer det handlar om !

Ulrika sa...

Felicia, Jättekul, bra jobbat av dig. Underbart med såna som engagerar sig ;)
Ulrika

Anonym sa...

Jap.
Har laddat med stearinljus och värmeljus. Allt släcks här, frånsett kyl och frys förståss.
Man får passa på att mysa och hoppas att det blir mörkt i fönstren runtom i området.

Tojjan... sa...

Hej Ulrika! Åh, detta är ett aber för mig egentligen. Visst vore det så enkelt att släcka och stänga av allt. Vi har pratat mycket om det här hemma. Räknas inspelningen på DVD:n, eller är det ok att ha den igång?

Skämt å skidor. Detta var ett samtal jag satt och tjuvlyssnade på idag. Men herregud människa, hade jag lust att säga. Stäng ner och släck! Hur svårt kan det vara?

Jag har tänkt till (den här gången) och skrivit ett blogginlägg som kommer att läggas ut strax efter 21 per automatik. Utan att jag behöver ha datorn igång, men ändå underhålla min lilla bloggsfär!

Ha en bra helg,
mvh Tojjan

Ulrika sa...

Tojjan, *fnissar* e folk allvarliga... Vad snajdig du var då...
Trevlig helg

Ulrika sa...

Marina, Vad bra. jag har också laddat med ljus. Mysigt värre :)