måndag 23 mars 2009

Barns rätt att vara barn och ingenting annat!

Var inne och läste på Marina Engan och Motherbitch bloggar och vart uppmärksammad på en artikel på Newsmill om pedofillagarna som inte efterföljs. Efter att ha läst kommentarerna som skrivits om artikeln så kände jag, mot bättre vetande, att jag bara MÅSTE säga något till en av de obehagliga kommentatorerna som skrev där. Jag tänker inte klistra in kommentaren som sådan men den gick ut på att barn kan samtycka till sex, en hänvisning till gjordes. För att tydliggöra mitt ställningstagande och som "hjärnan" bakom den här bloggen presenterar jag mitt svar här.

"John Lake, Forskningen du hänvisar till är ett praktexempel på hur vetenskap missbrukas för egna politiska agendor. Tydligen har inte terminologin använts rakt igenom dvs i de källor forskningen baseras på. Kritiker menar även att empirisk data i de flesta fall saknas för att stödja de huvudsakliga slutsatserna i rapporten. I ditt påstående att man funnit att barn är sexuella från födseln antar jag att du hänsyftar till professor Alfred Kinsey s rapport från 1948.... Inte speciellt fräscha "findings" där dessutom datainsamlandet är starkt kritiserat.Så, nu har jag ägnat mer tid till att argumentera emot dig än jag hade som avsikt från början. För att konkludera mitt ställningstagande i dessa frågor 1) Barn o. sex hör inte ihop! 2) Du kan inte som vuxen med alla sinnena i behåll hävda att barn är förmögna att samtycka till sexuella handlingar och därmed även stå för eventuella konsekvenser, det är bara löjeväckande. 3) All forskning är inte "bullet-proof" och ska därför inte läsas som en helig skrift. 4) Sök hjälp!! Jag anser nu det korta meningsutbytet mellan mig och dig som avslutat.Ulrika"

Nog för att jag visste att Internet och Bloggvärlden kunde vara lite shady men har svårt att greppa att det är så öppet och hejdlöst i vissa fall, kalla mig naiv...
Nåväl, när jag gjorde en "snabbläsning" av forskningen som hänsyftades till fylldes jag som väntat av en känsla av ofullkomlighet eller gungfly om du så vill. Och med lite efterföljande sökningar stötte jag på The Leadership Council som granskat rapporten och presenterade ett antal felande punkter. Läsningen var ganska intressant.

4 kommentarer:

Anonym sa...

De är ganska öppna i sitt lobbande, har senaste året övergått i ett öppet förespråkande om sex mellan vuxna och barn.

Men jag ser det som positivt eftersom deras smyglobbande blev svårt att bemöta. Det här gör ju bara att fler få upp ögonen för dem. Fram till för ett år sedan kunde man kalla mig konspiratiorisk hysteriker :-) Nu blir det lite svårare eftersom man inte längre behöver läsa mellan raderna.

Hursomhelst, vidrigt och fruktansvärt men ett faktum. De finns. De lobbar för ett samhälle där vuxna ska få förgripa sig sexuellt på barn med lagens goda minne. De inbillar sig att barn INTE tar skada. De försöker få andra att tro det. Som bevis använder de pedofila källor eller oseriös forskning.

Men som sagt, bra att de visar upp sig själva.
motherwitch
P.S Det är en otrolig skillnad idag mot bara 2006, då de fortfarande försökte smyga och mörka sin agenda i dialoger och debatter om sexuella övergrepp på barn

Ulrika sa...

Motherwitch, tack för info om tillvägagångssätt eller vad man nu ska kalla det för.
Jag får bara sån puls när jag ser den här typen av idioti!!! Men det är väl som du säger, bättre att dom visar sina fula nunor "öppet". Har svårt att se att den här typen av lobbying kan ha några seriösa plattformar att luta sig mot.
Dessa personer verkar vara typiska "måndagsexemplar".
Ulrika

Tojjan... sa...

Hej Ulrika!
Tack för att du kikade in på min blogg. Blir glad av att "anonyma" läsare lämnar ett avtryck.

Du har skrivit ett bra inlägg här på din blogg. Rakt på sak, och utan krusiduller. Jag har också varit i debatt med några typer av den här sorten, och gjorde som du - höll dem kort och klippte.

Ska vi förändra och förbättra problematiken kring ämnet, är det inte lobbysiterna jag anser ska vara i främsta fokus, utan de som kan göra det svårt för typerna att "utöva" sina lustar (vare sig de är fysiska eller psykiska).

Exempel på detta är att vi utövar påtryckningar mot Tele2 som i dagarna går ut med att de inte vill rensa upp sina servrar från barnpornografi. Bojkott mot ett sådant bolag är mer effektivt än att vi låter lobby-peddon få utrymme på våra bloggar.

Dock ska du ha cred för din kommentar. Du maler ner deras argument - bra jobbat! Motherwitch och andra är långt mer insatta än mig i turer om och kring peddon, och du verkar definitivt veta vad du snackar om!

//mvh Tojjan

Ulrika sa...

Tojjan, tack snälla:)
Sån't här får mig att fullständigt ruttna ur. Det är fullständig idioti, och att klä denna fullständiga idioti i akademiskt kvacksalveri (det finns sånt också tyvärr) gör det inte tjusigare. Ungefär som att "rolla" ett par svettiga armhålor, om du ursäktar.

Kikar in hos dig igen
Ulrika