måndag 7 september 2009

Nageltrång och Bertil i ljumsken...

I förra inlägget nämde jag polarn C och hennes man polarn N och lilla huset på prärien. Tänkte jag skulle surfa vidare på den tankeloopen och dela med mig av diverse sanningar vi etablerat under åren som kompisar.

Som att

C (nästan) alltid började kasta mat omkring sig när jag var där...

och att

Jag (nästan) alltid drabbades av olika krämpor när jag var där...

N var nog en tålmodig åskådare - som ibland lyckades filma hur jag skaffade en del av krämporna *fniss*

C påstår att det är mitt fel att hon får såpa i händerna när jag är där, för förövrigt är hon ju så hiiimla collected ;) Om bara inte jag varit där - jomenvisst! Maten och matvarorna slinker som sagt bara ur händerna på henne, börjar fundera på om det helt enkelt handlar om någon avancerad diet hon försöker introducera. Hon är bra på sånt förstår ni, näringslära och dylikt. Dom e ju så jobbigt vältränade i den där familjen ;) - ja ni vet, flåsar runt mil efter mil på grusvägarna. Och där kommer jag - C håller i en bulle eller gratäng - *tusan* - KASHLOFF rätt ner på golvet. Problemet löst!

Fast jag föredrar att tro på att hon bara är klumpig.

Sälv brukar jag drabbas av diverse krämpor eller "tillstånd" när jag är där. Brukar basunera ut detta också - för att vara säker på att ALLA förstår vilken trooper jag är. För min del tror jag att det är något med deras vatten som gör att jag är lite "bräckligare" än normalt.

Nageltrång, migrän, kräka runt knuten, slicksår, öm i trampdynorna, klämd hälsena, knakbrak i ryggen under genomförande av tandemtrick på studsmatta, betonghård i maggen som med Cs hjälp vändes till en dag fylld av reflektioner - på dass! Åsså det värsta so far, en bertil i "ljumsktrakten" med påföljande besök på sjukhuset med sövning, skalpell och stygn... Hu!

Ja listan kan göras lång. Och goda vänner som dom är så finns dom tillhands med diverse tips o trix - för vem har haft spensalva på sin stortå? Check!
Fungerade utmärkt, det var "bara" att sticka några hål med en nål på mitt nageltrång. Smeta på lite spensalva och gör sen ett JÄTTESTORT paket av tån - mest så att alla ska se att du liiider och är skadad ;) Linka lite tappert på gräsmattan och säg "Jamen C, kan vi inte ta en liten kort promenad ändå".

Dagen efter hade stortån återfått sin normala storlek och nageltrånget var puts väck.

Slicksår ja, ni vet så som barn kan se ut runt munnen på vintern! Så där irriterat rödfnasig. Så såg jag ut en gång. C och N skulle passa hundarna jag skulle flyga iväg på nåt möte. Klagade på hur mina strikta kläder skulle se ut på nån som ser ut som Bozo. Går liksom inte spänna ögonen i folk i ett förhandlingsläge och ha en clownmun... Det går liksom inte. Saknades bara en gigantisk finne på näsan. Du vet en sån man inte kan ta ögonen ifrån.

Nåväl, fick någon mystisk salva (INTE spensalva) och när jag kommit till flygplatsen var det borta, puts väck!

Bertil i jumsktrakten... Jag döpte den till bertil för att jag helt enkelt inte kom ihåg vad det hette. Men dom tre, eller fyra första bokstäverna är jag säker på. Man kunde liksom inte sitta... Men om Whitelady eller Systerdyster tittar förbi kanske dom kan upplysa mig. Hehe...

Vet inte men jag tror nog det är hos dom jag är lite benägen att "dela med mig" annars tror jag inte.... Men men, man måste kunna bjuda på sig själv. Hehehe!

6 kommentarer:

Erica sa...

Åh du skriver så bra.Måste bara säga det.
Jag njuter och får väldgt fina bilder för mitt inre, så du har ett levande språk.
Så sprudlande vardagsdråpligt liksom. Det är lite kåseri/krönikörsmaterial över det, inte så lite proffsigt alltså tror jag. Bara en reflektion så där i all vänskaplighet.

Kram/ Erica

Ulrika sa...

Tack Erica! Vad snäll du är och vad glad jag blir :))
Kramar

Eva sa...

Haller med Erica gor jag. Kanske var det en Bartolins cyst (jaja, jag vet att det ar lite engelska dar, men det borde heta nagot liknade pa svenska)? Smartsamt ar det, har haft en hel del patienter med sana...

Ulrika sa...

Eva, Tackar!
Jamen det låter preciiis som bertil! Så var det ju! Och ont gjorde det...
krampåre

Systerdyster sa...

Oj, det här har jag missat! Stackare.
Abscess, kanske? Eller furunkel? Har själv haft några...det gör ONT!
Men lugn, bara lugn. Nästa gång kommer jag med skalpell och alsolsprit. OK, du kan väl få ett par Alvedon också.

Ulrika sa...

Systerdyster, oooont gjorde det! Men jag kallar på dig nästa gång ;). Ett par alvedon och ett läderbälte mellan tänderna så kan man fixa allt