fredag 25 september 2009

Det borde vara brottsligt...

...att ha så mycket kläder!!!

Jätteputtrigt, målat i klädkammaren 3 ggr, borrat och skruvat så att det nu finns hängskenor, väggskenor, konsoler, gallerhyllor (då behöver man inte damma så ofta säger syss S), krokar dörrkorgar, backar och TVÅ klädstänger över varandra...

Så var det bara att glad i hågen släääpa in kläderna från förrådet, ehum... Menvarihelv*tekommeralladessakläderifrån!

Mycket kläder har jag fått från polarnP, men det kan inte förklara bort alla plagg. Ok, i sanningens namn så har jag nog stresshandlat många av plaggen. Och med detta menar jag dels att i mitt yrke var jag nästan aldrig hemma. Var jag inte ute och reste så jobbade jag lååånga dagar så ibland var det sån tidspress att jag köpte nytt för att jag inte hade möjlighet att tvätta mellan resorna. Men den andra betydelsen i stresshandlandet var nog den smått uppskruvade miljö jag levde i... Och jag slet faktist en hel del på kläderna...Många blanka byxbakar och armbågar

Så nu ska jag gå igenom kläderna, kanske tom räkna jeans, kavajer, byxor och kanske lägga ut en SKAM-lista i mitt nästa inlägg.

Tack och lov för att jag kommit ur stresskarusellen

7 kommentarer:

Systerdyster sa...

Nu blev jag ännu mer avis. Jag har dessutom ingen klädkammare utan bara 2 garderober.
Ägnade nyligen flera timmar år att gå igenom en gigantisk påse fylld av udda strumpor. Fick iaf ihop 4 par till slut. Undrar vem som bor i torktumlaren och äter upp en strumpa i taget?
Som tur är, så är lilla dottern värre än jag. Under de senaste 5 åren har jag aldrig, säger aldrig, sett henne utan udda strumpor på fötterna.
Dessutom är hon en mästare i att köpa toppar från H&M. Räknade till 25 st vita...sen har hon minst lika många i andra färger.
Väldigt skönt med någon som alltid slår mig med hästlängder!

Ulrika sa...

Systerdyster, Måste säga att jag blir lite förskräckt när jag ser alla kläder...
Man får vara glad för sin klädkammare :) inte alla som har. Har dessutom dubbelgarderob...kanske är trippel t.o.m. Men den ska jag lyckas rationalisera bort hoppas jag...
Har en väluppfostrad tvättmaskin som spottar ut strumporna i par ;) Torktumlare är inte att lita på! Men det där med HM-toppar påminner mig om att jag har en bunt vita (kanske inte 25 dock ;)), en svarta och en kulörta...
Vem i hela fridens namn behöver en BUNT av samma färg?

Anonym sa...

Hej klädkammarfixare :)

Skulle också vilja ha en klädkammare istället för garderober.

Ja vad kommer alla kläder ifrån? Jag som tycker att jag inte har några kläder, säger ofta att jag inte har något att ta på mig, fastän det är överfullt.

Ska nog också göra en ordentlig rensning en gång för alla.
Angående ensamstående sockar så har jag mängder av dem. Jag fattar inte hur en socka bara kan försvinna, när jag lägger i båda i tvättkorgen. Ett mysterium som är svårlöst :)

Ha det gott
Kram från en anonym vän

Ulrika sa...

Anonym vän (bättre än anonyma ovänner :))

Är lite glad över att jag har en klädkammare :) Tydligen inte alla som har...
Kram

Anonym sa...

Ja det är mycket bättre med anonyma vänner än ovänner :))

Önskar dig en go dag

Kram

Anonym sa...

Det där påminner om mig för ett antal år sen. Jag gick igenom en kris och sen blev jag helgalen. Handlade och handlade och handlade och så hade jag ett par klädtokiga väninnor som jag fick ärva kläder av.
Sen gick jag upp i vikt och efter att ha sparat kläder i kartonger märkta -5 och -10 kg ett antal år, gav jag upp och skänkte bort dem till Röda korset.
Och nu har jag lugnat ner mig. *ler*
Kram/Codliver

Ulrika sa...

Codliver, känns bekant det där... Faktum är att jag inte kan ha ett endaste plagg i min garderob :( Har gått upp ganska mycket i vikt på relativt kort tid. Hoppas nu på att gå ner en del av kilona igen och då ska jag sedan länge ha bestämt vilka kläder som ska få vara kvar.
Kram