tisdag 30 juni 2009

Var det inte gratis som gällde

Kan inte låta bli att förvånas (ironi) övar att Pirat Bay nu säljs för 60 millar. Måste verkligen förundras över dessa så kallade idealister som har sett det som sitt livsgärning, sitt kall att se till att alla "stackars" människor kan ladda ner vad de vill gratis. Ingenting ska kosta - ingen äger någonting på nätet. Det är ALLAS egendom!! Upphovsrätt - "stick och brinn!"

Yes man!

Men om det finns på nätet är ALLAS egendom, om skiv- film- och bokindustrin är ett gäng kapitalister, penninghungriga allena rådande världsförgörare av den fria kulturen etc. Om alla dessa drivs av ka-ching-guden, vad gör då detta er pirater till??? 60 millar skulle kunna göra mycket bra saker för den fria kulturen *ironisk*... Eller varför inte - lev som ni lär! Ni har just placerat den berömda foten i munnen.

Kan inte låta bli att undra om det här var en av orsakerna Piratpartiet förnekade all koppling till Pirat Bay...

Jo jo - eller vad säger man?

10 kommentarer:

Aina sa...

kan nog se det som att om det blir sålt för 60 miljoner så när skatt och sånt är draget så har de runda 30 miljoner kvar, vilket är vad de är dömda att betala till dem som lekte amerikans rättegång i sverige.

Aina sa...

kan nog se det som att om det blir sålt för 60 miljoner så när skatt och sånt är draget så har de runda 30 miljoner kvar, vilket är vad de är dömda att betala till dem som lekte amerikans rättegång i sverige.

Ulrika sa...

Aina, Tack för kommentaren. Det är väl det som avses...men pengarna skulle inte gå till ngn av de dömda, iaf enligt tidningarna.
Så det blir lite motsägelsefullt.
Ulrika

Anonym sa...

För den vakna personen finns ändå kopplingarna fint tillrättalagda.
Gäller bara att öppna sina ögon och se vad som finns under mattan! ;)

Det är jubel o glädje i ett helt annat ärende!
C har backat ifråga om Adam! Mamma får vårdnaden! Undrar om han blev rädd för att sanningens skulle bita honom i hasorna igen?
Ialla fall: JätteGrattis Adam, njut av sommaren!

TantAsta

HDR-fotografen sa...

Ska bli klart en intressant utveckling. Under tiden ser jag till att försöka knäcka trådlösa nätverk för att fortsätta sätta griller för Pirate Pontén.

Ulrika sa...

TantAsta, just det...undrar vad som finns under mattan.

Såg det, Hoppas att pojken kan få lite lugn och ro nu. :)
Ulrika

Ulrika sa...

HDR-fotografen, ?.
"Knäcka trådlösa nätverk" låter inte bra!

Anonym sa...

Piratpartiet förnekade all koppling till Pirat Bay...
Alltså suck.
PP har ju ingen koppling till The Pirate Bay. Har du några bevis på motsatsen?
Den ev. kopplingen skulle i så fall vara att man stödde TPB:s grundare i rättegången. Men så gjorde ju en mängd människor från partier från höger till vänster. Ingen av de åttalade är ju medlemmar i PP. Tvärtom är Sunde Miljöpartist. Swartholm-Warg är väl någon slags extrem-liberal som ialf för några år sen tillhörde ett marginaliserat parti som fick hundra röster eller så i nåt val . Lundström? Ja PP-medlem är han i alla fall inte. Fredrik Neij? Verkar inte bry sig om politik.
Blir så trött!

Ulrika sa...

Anonym, "Piratpartiet förnekade all koppling till Pirat Bay"

Ja, det var väl precis det som gjordes...
Jag för min del tycker att det kom ganska lägligt. Men jag kanske är yrkesskadad från förhandlingsrummen där man får lära sig att "läsa" strategier :)
Tack för kommentaren
Ulrika

Anonym sa...

Gratis är väl någon sorts ideal. Var det inte kommunismen? Jodå! Men vänta.... vad var det Lenin sa? "Kommunismen fungerar inte i praktiken eftersom att så längre det finns två människor på jorden en av de kommer att vilja ha mer än den andra"
När något är till salu då kommer det att finnas köpare. När något hotas av förstörelse pga. att en rik vill ha det, då säljs det. Politik! Inte bara ha begär!