fredag 31 juli 2009

Watch your mouth "witches", "trolls" and others...

Image and video hosting by TinyPic Roliga bilden är hämtad hos Vicke


Jag har bloggdetektiver som kör lite åsiktsregistrering här på denna anspråkslösa lilla blogg. Kanske kan boosta besöksstatistiken lite ;) Bäst att jag inte retar upp dom genom att visa mina fula fötter igen...

Undrar om det är samma människor som står och gapar sig hesa över "staten" och "kapitalets" överförmynderi på Internet? "Värna den personliga integriteten!" "Vi ska få tycka vad vi vill, göra vad vi vill - utan att bli utsatta för åsiktsregistrering, repressalier eller annat intrång i vår rätt att uttrycka oss..."

...näe - det kan det väl ändå inte vara!

torsdag 30 juli 2009

Det finns vettiga saker i livet...

...men ibland undrar man hur många vettiga människor det finns.


Det finns mycket jag hellre gör än att diskutera med ovettiga människor. Det känns inte lönt på en endaste fläck. Bitten är bitter och vill hänga ut..., IC har redan nött ut sitt uttryck hon nyligen myntat, out of the blue ville "Robert" ha en kommentar av mig på något jag inte ville kommentera - h*n tycker då att jag ska skaffa mig en hobby, Creativemind *host* vill göra gällande att jag kölhalat någon och anser tydligen (som någon annan redan gjort) att h*n kan döma mig för att jag har fräckheten att länka till bloggare jag tycker är vettiga. En författare meddelar att h*n tillhört "eliten i Sverige" - vilken dj**la elit?


Som sagt - det finns mycket jag hellre gör... Som igår var jag "till sjöss/havs" och hade en underbar dag. Dock ingen kölhalning ;). Jag njöt i fulla drag av utsikt och trevligt sällskap!


Tack syster s med familj för trevlig samvaro. Luv ya!
syster s: ledsen att jag spillde ner apexen med min latte ;)
syster b: ledsen att jag spillde ner dig i apexen med min latte ;)
syster m: du hör vilken tur det var att du inte var med ;) Och mamsingen: du läser inte ens bloggen... ;)



Vad finns det annnars i livet som känns vettigare...


Man kan käka hemmagjord tårta. Ah! Jag ääälskar hemmagjord tårta. Vill minnas att det var systerson L som gjorde denna ljuvligt goda och gröna tårta... Eller? Hmm.. vem är det som fyller år här näst?




Och just nu känns det helt klart viktigare att sitta och begrunda mina tår... Hmmm... Jag borde verkligen gå och få pedikyr... Jag fick dom fula fötterna i familjen, men dom har lite karaktär... Lite som jag - lite uppkäftiga kanske...Och hur var det nu igen... Är det syster s eller jag som har rätt i hur dom där blånaglarna kom till... Och tänk om dom "ramlar av" som hon sa...tusan vad äckligt. Man vill ju inte att dom ska ramla hur som helst och var som helst *rrrryyyysss*. Jaja - shit happens!


Natti!

tisdag 28 juli 2009

Kattvecka

För mig har veckan som varit präglats av katter. Försvunna katter och sjuka katter :(. Mycket letande och mycket pyssel och oro.

Men nu hoppas jag på lite mer "normala" dagar... Peppar, peppar...


Den försvunna katten kom tillbaka efter en vecka, släntrande som om inget hänt. Han äntrade båten och åkte med sin familj hem. Undrar just vad han pysslat med?

Image and video hosting by TinyPic



Sjuka kissen ska fortsätta utredas efter att jag fått konstaterat att hon har någon form av allergi och att hennes lymfknuta var stor pga detta. Hon är en rar ärta hon. Jag är hypokondrisk å hennes vägnar och har målat upp alla hemska sjukdomar i väntan på provsvaren. Väntar på samtal från hennes veterinär för att få diagnosen bekräftad en gång till... Sån är jag...

onsdag 22 juli 2009

Ingen vill se sina trosor försvinna upp i ett träd...

Mitt i allt elände måste man få skratta ibland. Det som kittlade mina skrattmuskler denna gång var att läsa om några förslagna parkligister i Merseyside som har gjort ett "konstnummer" av att bända upp besökares takboxar för att sedan förlusta sig med dess innehåll.

Kommer osökt att tänka på uttrycket "sticky fingers", detta kanske leder vissa vidare till Rolling Stones album med samma namn där låttitlarna "Can't You Hear Me Knocking" eller "You Gotta Move" kanske kan vara passande fraser till dessa små illbattingar.

För de som vill se varningsvideon så finns den här

Släkten är värst!

måndag 20 juli 2009

Varning!

På förekommen anledning vill jag "varna" alla läsare för innehållet i denna blogg.

I denna blogg skriver jag om det som jag anser både viktigt och oviktigt. Jag kan upplevas som arg, sarkastisk, knastertorr, fånig, flamsig och kanske lite provocerande - det är min fullaste mening.

Om du kliver in här gör du det på egen risk. Om du dessutom driftar dig till att lämna en kommentar eller två vill jag göra dig medveten om att du kan dömas och fördömas av andra pga mina åsikter.

Och kommer jag in och kommenterar hos dig - se till att du läst, förstått och håller med om allt jag skrivit innan du godkänner min kommentar.

Så en uppmaning till samtliga! Gå genast igenom vilka författare du har i bokhyllan deras åsikter samt vad dom författat om, vad samtliga dina ytliga bekanta har för åsikter i dom flesta ämnena och håll definitivt inte med tanten bredvid dig i grönsaksdisken att tomaterna ser ovanligt ljuvliga ut i år utan att du förhört dig om hennes samtliga åsikter.

Är det sånt här som skapar ett rimligt diskussionsklimat? Kan vi tycka lika i vissa frågor men olika i andra? Börjar tvivla... Undrar vem det är som behöver en tur i helikoptern...

Uuurrrk!

torsdag 16 juli 2009

Hur mycket är 90% av en cykel?

Köpt en cykel efter många års önsketänkande. Tänkte att jag också ska tillhöra den del av befolkningen som är ute och cyklar ibland ;).

Eftersom ekonomin är lite begränsad så har jag år efter år "väntat ut" marknaden för att få billigaste möjliga cykel. Jag är inte intresserad av fyrtioelva växlar - för jag vet inte när man ska änvända vilka. Det behöver inte vara samma material man har i rymdfarkoster eller vad det nu är. Bockstyre och handbroms ser jag som en livsfarlig kombination, ingen obekväm strömlinjeformad sadel, ingen designad flaska att kissa i så man slipper stanna... Jag vill inte ha en massa pryttlar som jag inte kan bemästra eller inte behöver.

Jag vill ha en Prussiluska-cykel med tillhörande cykelkorg. That's it!

Så - jag har nu köpt en "billig" cykel på coopan, en svart stålhäst som jag kan vingla omkring på. Fint som snus! Men idag verkar det inte gå att få tag på en cykel utan handbroms så jag får helt enkelt blunda inför denna modernitet och fortsätta "klacka bakåt" när jag behöver "nita"...

För att komma till saken så utlovades i skrift att denna cykel var 90% ihopmonterad!! Nåväl tänkte jag - hur irriterad kan man bli över de återstående 10% man behöver göra själv?

Nu så här i efterhand kan jag konstatera att man hinner bli väldigt irriterad på 10%... tom på 5%. Knogarna är lite avskavda efter att ha spelat harpa på ekrarna, en bricka har "försvunnit", hela sortimentet av svordomar har västs fram medan svetten lackat. Och för att inte tala om "bissen"! Sämre "instruktions"bok har jag inte sett, vet inte ens om det var en instruktionsbok när jag tänker efter. Njae...väääldigt skeptisk!!

Ok - det som inte var monterat var sadeln - no biggie - styret - ok efter att man själv fick luska ut att en slags plastgrunka skulle bort... Pedalerna och reflexen var inga större problem, men framhjulet med tillhörande handbromsbackellernåt... Det var här jag började ifrågasätta riktigheten i procentsatsen. Funderade till och med ringa till tillverkaren för att fråga, men hejdade mig så klart.

Så, nu står "hon" där. Skinande svart och fin med en liten korg på styret, bara väntandes på nya äventyr... Själv har jag inte hämtat mig från vårt första "möte" - blänger fortfarande lite surigt när jag går förbi. Men även sånt går över, precis som småblessyrerna på händerna.
Snart kommer jag att spänna på den matchande svarta inhandlade cykelhjälmen - var tvungen att fråga personalen åt vilket håll den ska sitta *rodnar lätt*. Så länge sen var det...
Men snart swoooshar vi fram som det var meningen. Håret flaxar, det kittlar i magen i nerförsbackarna och flugorna åker ur munnen lika snabbt som dom kom in. Vi kommer att vara ett stiligt par - jag och min svarta springare... ;)

90%, pyttsan!

tisdag 14 juli 2009

Var är skyddet för oskyldiga på nätet?

Den frågan ställs i en debattartikel på Aftonbladet och jag måste säga att jag är benägen att hålla med. Eller rättare sagt - det finns inget skydd! Det finns inget skydd mot mobbning och integritetskränkningar!

Min förundran når oanade gränser när jag läser en del av kommentarerna. Jag redovisar en del utvalda bitar ur en del kommentarer som slår mig som sanslösa...

Nä, efter att ha funderat ett tag och lagt in en del citat så ångrade jag mig. Det känns så fruktlöst att försöka förklara om och om igen att "även barn har rätt till privat- och familjeliv", "man kan värna familjelivet utan att inskränka på barnens privatliv", "det finns ingen rimlig anledning att lägga ut uppgifter på sitt barn i en otäck vårdnadstvist", "det finns ingenting som tvingar en förälder att göra detta", "barn mobbar barn på nätet", "vuxna sätter norm genom att mobba vuxna på nätet"...

Sen hyllas detta att allt ska lyftas ut för "offentlig granskning"! Men jättebra - våra myndigheter SKA granskas. Absolut! Men att lägga ut personuppgifter...till vilken dj**la nytta då?

Och vem/vilka är granskarna? Är det personer som är partiska/opartiska? är det personer som på något sätt har egna intressen, egna aggressioner mot myndigheter och inte kan se nyanserat? Sen måste vi då granska granskarna...

En del dristar sig till att dra en teori om hur barnet kommer att uppleva detta.

Allt detta eviga snack om yttrandefrihet, demokrati osv, osv. Höjden blir sedan ett rättfärdigande om Pirate Bays "tillgängliggörande" av förundersökningsprotokollen från Arbogafallet!!

Jag vill minnas att pappan gång på gång bad Pirate Bay att ta bort detta men ingenting hände!!! Jag kommer ihåg hur dj**la förbannad jag var då och känner att jag blir lika förbannad nu.

Börjar mer och mer tro att det här i själva verket handlar om sensationslystnad, gammal hederlig snaskig nyfikenhet från läsarens sida. Precis som i skvallerpressen - viktigare att mätta folkets sensationslystnad än att värna om den personliga integriteten. Äckligt!

Men oooooh nej - vi ska inte trampa på Internetanvändarna. För det är inte Internets fel... Och sååååå farligt är det väl inte på Internet... Mobbning? Men det förekommer väl mobbning med eller utan Internet...

Ja, så förbaskat begåvat är det där ute på "nätet".


Demokrati handlar om alla människors lika värde och rättigheter. I en demokrati får alla vara med och bestämma.

måndag 13 juli 2009

Grooming - hur kommer lagen att fungera?

Läste i Expressen artikeln om vår nya lagstiftning mot grooming som trädde ikraft den 1 Juli i år.

I artikeln presenteras en chatt-slinga där en man med nicket "Cuughar" chattar med "Sofie". Cuughar har övergått från att vara vänlig till att bli hotfull och rå i sina kommentarer, han har redan etablerat sin kontakt (groomat) och nu gått över till att få som han vill genom att kartlägga sina offer och komma med hot.

En rapport som Brottsförebyggande rådet, Brå, gjort visar att nästan hälften - 48 procent - av 15-åriga flickor i Sverige fått sexuella förslag från vuxna. I stort sett alla närmanden har gjorts på nätet.Hur många som män som dammsuger internet efter sårbara ungdomar är oklart. Mats Andersson driver företaget Netscan och har själv bildat sig en uppfattning. Genom att utge sig för att vara ett barn har han kontaktats av 1 500 män som kommit med sexuella förslag.- Jag har bland annat blivit kontaktad av en konfirmationspräst och en journalist, säger han.

Så här ser baksidan ut på Internet - När ska vi börja ta ansvar? Har Piratpartiet något förslag för att komma åt detta? Eller det kanske inte går hand-i-hand med deras politikvilkendennuär. Visst vi har en lag mot detta - en oprövad lag bör tilläggas - men är det verkligen så att vi kan låta det vara med det? Kan vi luta oss tillbaka nu i förvissningen om att - jaja ungar kommer att drabbas MEN vi har en lag och självklart får myndigheterna gå in och rota i vårt internet om det skett något brott - är det så vi vill ha det?

Visst, föräldrarna har här en enorm uppgift i att informera och hålla koll på vad barnen gör på Internet. Men när det har hänt är det på något sätt försent - någon har redan blivit drabbad. För mig är det obegripligt, samhället ska väl verka brottsförebyggande och inte vänta tills något hänt. Så återigen - jag vill ha hårdare tag på Internet! Det är inte värt det, barnen ska inte behöva lida.

I artikeln tar man upp att lagen är ny och att man inte vet hur verkningsfull den kommer att vara. Men man hoppas iom att lagen har kommit ska detta verka avskräckande! Ha!! Avskräckande - dom där slemhögarna är så slipade på sitt att dom kallt beräknar riskerna med att åka fast.

Det är i såna här lägen det borde finnas möjligheter för polisen att arbeta lite mer proaktivt, om dom kunde göra som Mats Andersson hade 1500 slemhögar suttit inför skranket.

Vilken kille!! Här har vi en riktig hjälte!!!


Hampus, 5 räddade livet på sin lillebror!! Det är en riktig hjälte det! Hampus drog upp sin lillebror som livlös låg och flöt i familjens badtunna. Hampus måste vara en stark kille för han drog upp lillebror som väger 15 kg och lade honom bredvid tunnan.

Och inte nog med, nallen han fick av poliserna ska han ge bort! Till vem? Lillebror så klart!!

Vilken härlig känsla det måste vara att ha en sån storebror! Hoppas alla mår bra nu.



söndag 12 juli 2009

"Jag har blivit en kriminell radikalfeminist tillika ...

...Liza Marklund-fan som har blivit kränkt någon gång i mitt liv och anser mig därmed ha rätt att uppföra mig precis hur jag vill under resten av mitt liv. Alla som inte håller med mig ska straffas och jag har sagt att hon ska minsann läras att det finns andra åsikter. Jag gräver ner mig i mitt liv och utpekar mig själv som ständigt offer, jag kan inte gå vidare. Jag förstår helt enkelt inte hur jag ska använda mina erfarenheter för att bli en bättre människa."

Denna "personbeskrivning" fick jag och andra så att säga helt gratis iom jag inte höll med en person som har varit känd i större delen av hennes liv (journalist) och fortfarande är känd i "elitkretsar"!

Vi "vanliga människor" ska nog vakta vår tunga då vi inte förstår vårat eget bästa... voine, voine...

Get a grip and move on!!

lördag 11 juli 2009

Det diskuteras mycket blogghat idag

Vilket jag tycker är jättebra. Det är på tiden att det blir någon form av diskussion om det här för det är allt för många som tappar tron på människor på grund av detta. Paraleller dras nästan genast till de anonyma - "det är fegt att vara anonym", "man ska kunna stå för det man säger", "släng ut dom anonyma" och "det borde inte vara tillåtet att vara anonym". Visst, det kanske är ett sätt - men å andra sidan vill jag tro att dom flesta som väljer att vara anonym tillhör inte dessa som far runt och kallar folk för både det ena och det andra.

Det finns ju flera anledningar till att vara anonym på internet, och en av den första anledningarna jag tänker på är just det att det finns så många nötter på nätet. Det finns så många som - med eller utan namn - sysslar med allsköns taskigheter mot andra. Som inte känner den där gränsen för vad som är ok eller inte. Och face it! Åsiktsfriheten är inte så stor som man vill låta påskina. Och visst - stannar det vid sakliga diskussioner när man inte delar varandras åsikter så är det väl ok. Då är allt som det borde vara.

MEN det är inte alltid så - folk är beredda att utföra och uttala en hel del svinerier mot andra på internet. Det är som värsta dj**la kafferepet med lögner, skitsnack och annat.

Sen har vi de som VERKLIGEN behöver vara anonyma, och det är dom som lever med hot och har skyddad identitet. Dessa personer ska kunna åtnjuta samma rättigheter som alla andra - att få göra sin röst hörd och våga säga vad man tycker utan att vara rädd för repressalier

Och när vi ändå kommer in på det här med rättigheter - våra grundlagsskyddade rättigheter som har blivit så populärt att använda i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Men det finns lagar också - lagar som markerar inom vilka ramar vi ska hålla oss för att kunna vara ett fungerande samhälle. Så visst - du och jag har yttrandefrihet MEN vi har inte för den delen rätt att säga precis VAD som helst om eller till någon annan. Eller för den delen göra vad som helst heller.

Och ju mer människor utnyttjar sina rättigheter UTAN att ta ansvar och följa lagar och regler - ju mer kommer kontrollen att öka. För mig är det en logisk följd.

Jag är för mer kontroll - jag välkomnar myndigheterna att styra upp denna anarki som råder. Jag listar mig gärna hos någon central myndighet eller liknande så att påföljd kan utmätas om jag har begått något brott mot någon annan. En avstängning för en period, böter, en knäpp på näsan.

Men som det är nu så är skyddet av min person avhänget av "alla andras" goda vilja (eller inte), kreti och pleti kan och vill uttala sig och agera dömande. DET är inte ok! Godtycklighet och rättvisa går inte så bra ihop alla gånger.

Det går inte att flåsa "min personliga integritet" och "min yttrandefrihet" i vartannat andetag om det inte accompanjeras av respekt för ANDRAS personliga integritet och yttrandefrihet.

Så - Piratpartister och alla andra. Jag blir hellre granskad av myndigheter om jag misstänks för att ex. hota någon, än som det är idag - riskerar att bli fullständigt nerskriven, svartmålad och utfläkt på någons sida med namn, adress, civilstånd, yrke och bild på min bostad med ett rött kryss på taket - detta av någon som "bara (ut)nyttjar sin yttrandefrihet".

Fram med ett register för samtliga som vill ut och svira omkring på nätet - jag kommer att skriva in mig direkt. Och sen alla svirare - sen kan vi svira runt och diskutera, argumentera, ibland bli osams så stickor och strån ryker för att sedan enas om något annat eller besluta oss för att gå skilda vägar. Allt detta ska vi kunna göra UTAN att vara rädd för repressalier. För om det händer - då tar någon tag i örat på vederbörande och läser lagen. Visa hänsyn mot andra och spring inte omkring och trasha eller kräks din avsky mot någon som hos Gynning senast. Jag är övertygad om att hon har känslor och tar illa vid sig.

Stäng ner peddosidorna, klipp av sladden till "groomande" äckel, åtala döm och lås in dessa för att värna om våra barn.

Enough is enough

torsdag 9 juli 2009

PAS

Har läst en hel del om PAS och så klart även läst om Gardner och en del förespråkare. Måste säga att slingrigheten och slemmigheten kring detta är näst intill total. Funderar på att samla ihop till ytterligare ett inlägg om detta...

Undrar om det går utan att bli kallad ROKSare, radikalfeminist, troll, idiot och annat smått och gott jag upplevt på dessa korta månader...
...Whatever


måndag 6 juli 2009

Världen har gått vidare - musiken har tystnat...

...men några stannar kvar, klänger sig fast vid en emotionell upplevelse av någonting som borde varit, någonting som kunde ha varit. Naglarna skär in i tidens draperi när dom försöker stå emot världens ständiga "otrohet" att välja att gå vidare, röra sig framåt och suga in nytt syre för att fortsätta att fungera.

Att stanna kvar i denna intethet är att stanna kvar i en illusion av något som aldrig var. Att tro att man kan stoppa världen är att förgöra sig själv - för det enda som finns kvar är bitterhet att andas in, redan sagda ord att äta och fallna illusioner att dricka. För världen har gått vidare - musiken har tystnat... Allt som finns kvar sköljs snart över av intetheten som tar över.

Jag går vidare långt innan syret tar slut, tänker inte hamna i destruktiviteten av att inte andas frisk luft, luft som göder nya tankar som kan berika nya som gamla diskussioner.

Men jag ser dom, jag hör dom - dom som stannade kvar när världen gick vidare.

Precis som världen måste även diskussionen gå vidare - för musiken tystnar och syret tar slut. Och går inte diskussionen vidare finns till slut bara bitterhet att andas in.

Men några stannar kvar... Några väntar fortfarande... Väntar på den skälvande omvälvning som inte kom...

lördag 4 juli 2009

Vad är det för vidriga dj**la människor?

Vad är det för vidriga människor egentligen? 39-årig kvinna våldtog pojke och fotograferade övergreppen. Det är så förbaskat ofattbart att vuxna människor tar sig "rätten" att förgripa sig på barn.
Hon fick 2,5 års fängelse. 2,5 års fängelse!!! Det är ingenting - spärra in henne på lång tid och låt henne sona för sina brott. Hennes chat-kompis som var ivrigt påhejande fick skyddstillsyn för utpressning och anstiftan... Det är så man bara häpnar!!!
Ska dom inte ta och skicka med dom ett spa-kit också?

fredag 3 juli 2009

Surfa lungt - eller kommer nätet att sluta som ett "dynghål"?

Regeringen har beslutat att stödja ett nationellt initiativ som heter Surfa lugnt. Socialminister Göran Hägglund och Kristina Axén Olin, ordförande Surfa lugnt skriver i Aftonbladet idag att

I den senaste undersökningen från statliga medierådet säger sig 14 procent av ungdomar mellan 9 och 16 år ha blivit mobbade på nätet. Andra undersökningar antyder att problemet troligen är ännu större.

Detta gör mig mörkrädd! 14 procent! Exklusive mörkertal! Ungar mobbar ungar, pedofiler lurar i den mörkaste av alla hålor, all möjlig filmsnuttar och bilder visas både här och där... Det är jättebra att regeringen tar det här beslutet och jag hoppas verkligen det är genuint och att det når fram, för vi måste agera!
Med risk för att leverera en moralkaka men jag tror att fortsätter det på det här viset så kommer Internet bli det värsta av alla avskrädeshål. En gränd ingen vill vistas i efter mörkrets inbrott.

Men man bortser från ett problem. Artikeln inleds med

Föräldrar och andra vuxna behövs i barnens liv. Det gäller inte bara i hemmet, i skolan och på fotbollsträningen utan också på internet. Därför har regeringen beslutat att stödja Surfa lugnt, ett nationellt initiativ som syftar till att stärka vuxnas roll och närvaro i den digitala världen.

Så sant, så sant. Men! Har dom sett vilka "goda" exempel många vuxna är när de befinner sig på nätet, arbetsplatsen och i det sociala livet? Det är riktigt vidrigt vad med mobbning, kränkningar och rent av hot vuxna människor häver ur sig i dessa sammanhang. De som "ostört" kunde sitta runt kaffebordet och häva ur sig allsköns skit om någon annan finns nu på nätet. Och helt plötsligt så blir spridningen enorm och hätskheten växer i takt med att omdömet försvinner.
Det är redan idag svårt, för att inte säga omöjligt att få rätsida på kränkningar som utspelar sig på ex arbetsplats, och det är ännu värre på nätet.
Nu tog jag bara upp en del i Surfa lugnt, nämligen mobbningen. Det finns så klart fler delar i deras arbete. Men jag tror att man måste komma åt problemet som helhet om vi vuxna ska ha någon trovärdighet ÖHT.
To learn how to walk the walk.

torsdag 2 juli 2009

Har du några slantar du inte vet vilket hål du ska stoppa dom i?

Då kanske du ska fundera på att köpa en middag med Göran Persson! Varför inte!

Till den nätta summan av 150 000 pix har du förmånen att sitta och sörpla soppa mittemot vår förre statsminister som nu är någon form av konsult inom strategisk kommunikation. De du! Och mellan soppasörplandet så kommer Persson även att leverera en "snabbanalys" inom "det ämne som önskas. You bet!

Snabbanalys inom önskat område...hmm... Alltså - är det bara jag som tycker att "snabbanalys inom önskat område" låter lite oseriöst?

Nä - jag e skeptisk! Om ni skulle fundera på detta - skänk slantarna till något välgörande ändamål istället. Å förresten - var det inte Persson som vart kritiserad för sitt bordsskick...?

Men vad vet jag?

onsdag 1 juli 2009

Dagens navelskåderi

Vi sysslar väl alla med lite navelskåderi då och då... Riktigt djupa tankar kan kan visa sig där... Men snart är min navel så djup att ingenting kan skådas...
Tuff shit!